Prima expoziţie personală


În creația oricărui artist a existat o perioadă de început, de căutări, de experimentări, de formare a unui stil propriu.
 Înscrierea  mea la Secția Decorațiuni Interioare din cadrul Școlii de Artă București a avut ca scop inițial învățarea și deprindere tehnicii de țesere, după recondiționarea unui gherghef ce aparținuse cândva bunicii. Însă cursul mi-a oferit mult mai mult, iar pretențiile profesoarei au fost de la bun început la standarde ridicate – lucrare de expoziție. Astfel am fost ,,forțată’’ de la bun început să devin ,,olimpică’’

Am pornit de la 0. Am învățat multe tehnici de lucru, dar recunosc ca nu pe toate le-am și experimentat în lucrările mele, nu încă. După multă muncă, multe renunțări, pe parcursul a doi ani și patru luni, timp în care am realizat 7 lucrări de mozaic (dintre care un diptic și un cvadiptic), 3 picturi pe sticlă, 3 lucrări în tehnici mixte și multe acuarele, am decis să le reunesc în prima expoziție personală intitulată sugestiv ,,ANOTIMPURILE CREAȚIEI – căutări de început’’.

PRIMA EXPOZIȚIE PERSONALĂ - ,,ANOTIMPURILE CREAȚIEI – căutări de început’’, reunește lucrări realizate în multiple tehnici precum mozaic, acuarelă, traforarea lemnului, vitraliu Tiffany, țesut, colaj textil, pictură și gravură pe sticlă, papier mache, pictură ulei și culori de vitraliu, etc.

Tehnica mea favorită, este cea a mozaicului, căruia îi imprim o decorativitate proprie; folosesc intarsii de metal - cupru, pietre de diferite forme, materiale şi dimensiuni, combinâd-o cu tehnica papier mache pentru a ieşi în relief şi a da volum unor elemente din cadrul compoziţiei.
O altă tehnică de care sunt atrasă este cea a traforării lemnului, tehnică aleasă în compoziția a două lucrări.

Alte tehnici precum vitralu Tiffany, colajul textil, țesutul, gravura și pictura pe sticlă sunt tehnici încă rămase în fază de experimentare, combinate cîte două sau trei în cadrul lucrărilor.
Acuarela este cea mai nouă tehnică pe care o abordez, un remember al proiectelor și schițelor de schiță din facultate. Este o alternativă ușoară și rapidă a tehnicii mozaicului.

Tematicile lucrărilor sunt inspirate din natură: păsări, copaci, flori, creaturi suprarealiste, soarele, anotimpuri, adierea vântului, dar și din natura interioră – cea a sufletului: dor, iubire. realizate din diverse materiale precum ceramică, lemn, metal, sticlă, textile, lână, etc.
Acuarela este cea mai nouă tehnică pe care o abordez, un remember al proiectelor și schițelor de schiță din facultate. Este o alternativă ușoară și rapidă a tehnicii mozaicului.

Anotimpurile aduc naturii schimbare prin transformări treptate. La fel si artistul, prin fiecare lucrare, prin fiecare creație a sa, devine mai bun, mai iscusit, se perfecționează, se autodepașește, sau la fel ca și vremea, are perioade creative mai spornice, dar si unele cu mai puțină inspirație.
Însă nimic nu poși face fără voia lui dumnezeu și al ajutorului Său. De aceea, pentru mine ,,Creaţia reprezintă scânteia Divină prelucrată prin sufletul şi mintea artistului’’ şi ,, o lucrare - o creaţie este "un eu" la momentul respectiv, pentru că la creaţia anterioară am fost "altcineva", iar la creatia urmatoare voi fi "altcineva".”.

Expoziția este o odă închinată naturii, care m-a inspitat și a Creatorului ei, care m-a călăuzit în toți acești ani, în Primăvara creației mele artistice.