Expoziție de grup la Galeria Romană - ,,Arta de a fura timpului o clipă"


Folosindu-se de spațiul generos (și întortocheat) pus la dispoziție de Galeria Romană, Alina și Adrian Birnea (E2A) au realizat un eveniment interesant pentru avidul de artă de sâmbătă seară. Foarte multă lume, multe chipuri cunoscute (cunoscători de artă sau nu), chipuri noi, toți veniți să fure din măiestria oferită de artiștii expozanți. Fotografi grămadă, profesioniști sau nu. Tratație, șampanii. Au spus prezent, printre alții, artiști ca Raluca-Ioana Enăchescu, Cecilia Găinaru, Anne Marie Putureanu, Elena Dumitrescu, Neluța Stăicuț, Marieta Răceală, Paula Slivinschi, Alexandra Ciocoveanu, Florentina Bazgan, Simona Albeșteanu, Carmen Florian, Alexandra Ciric, Lia Sturzoiu, Viorica Teodorescu, Anna Maria Iatan, Gabriel Popescu, Daniel Lorintz, George Costea, Romenno, Adonis Ghițulescu, sculptorul Costel Păun sau neobositul pictor de negru Elian Băcilă, Cîrstina de la Studina, Constantin Sinescu, Traian Nica Tuckman. Domnișoare frumoase, purtând nestemate create de Adrian Taraq (Quarat Bijoux). Vasile Breslașu  ne-a prezentat extraordinare genți din piele (naturală, desigur). Plină de vervă, actrița Doina Ghițescu ne-a încântat cu povești despre cei ce au avut curajul să-și expună creațiile. A încercat să ne explice ce și cum și criticul Virgil Cojocaru-Cover, dar propriile lui gânduri așternute pe hârtie i-au părut lui însuși peste puteri, așa că a renunțat la cele scrise și ne-a vorbit liber. Ne-a spus și el povești-povești.
  Nu ne-a păcălit, așa că l-am convins să ne dea măcar o pagină din textul scris, fragment pe care îl prezentăm mai jos. Iar dacă aveți răbdare (sau nu, după caz), la final veți descoperi o galerie cu unele dintre frumoasele lucrări expuse.
   «Un grup neomogen de artiști, consacrați, mai puțin cunoscuți, în căutarea afirmării, care împreună alcătuiesc un minunat grup al artei plastice, cu multiplele ei ramuri artistice: pictură, grafică, artă fotografică, tehnici variate pe pânză, lemn, sticle, carton, hârtie.
   Ecoul acestui vernisaj la care participăm azi, aici, în incinta Galeriei de artă «Romană», binecunoscut lăcaș de cultură, cu deosebită plăcere, va întrece cu mult toate așteptările iubitorilor de artă și frumos, la care trebuie să adăugăm și părerile bune ale criticilor de artă.
Atât de intensă îmi este emoția pe care o trăiesc, alături de dumneavoastră, când privim și admirăm picturile expuse încât simțim de parcă viața noastră ar fi o pictură.
   Picturile expuse sunt ca un râu de garduri din experiențe artistice, realizate de neobosite minți gânditoare și experimentatoare. Fiecare tablou din expoziție este o lume aparte, un univers vrăjit și misterios, care face ca artiștii să se deosebească între ei. Ca și cărțile bune, tablourile dumneavoastră sunt corăbii rezistente care vor trece cu succes prin întinsele mari ale timpului și istoriei.
   Expoziția Arta de a fura timpului o clipă este organizată la Galeria de artă «Romană» de către Aria management & Events2A.
   Cei 2A în persoanele Alina și Adrian Birna au solicitat și au admis în expoziție pentru a fi supuși criticilor dumneavoastră artiști curajoși, care au lăsat la o parte micile orgolii care prin mărire pot deveni catastrofale, și nu mi-aș dori să aud sau să văd că și artiștii plastici se iubesc între ei cu atâta aură, precum politicienii, exemple nedemne de urmat.
   Ecoul acestei expoziții sper să depășească cu mult așteptările noastre și să nu fie un foc de paie, un vârtej trecător de speranțe sfărâmate. Să speram că la ieșirea de la acest minunat vernisaj, intitulat maiestuos Arta de a fura timpului o clipă de bucurie și fericire, adaugă subsemnatul, să nu fim așteptați afară de cine știe cine și de ce, pentru a ni se deschide dosare de urmărire pentru furt de frumusețe și trafic de inteligență.»